Sunday, May 22, 2011

Autobuzz

Apakah ini?





 

Ini adalah transforming thumbdrive peliharaan aku yang terbaru.

Monday, April 18, 2011

OMG - Oh Menarik Gila 6

Justin Bieber FAIL!



Haaa...mana satu Justin Bieber, mana satu Dani Shay (seorang wanita)?
Hehehe.

Photo taken from Dani Shay's Facebook and http://www.myspace.com/everything

Yik? - 3



Not sure what he's doing.
Kalau korang perasan sebelum dia ambil baju dalam tu, dia buka zip seluar dia.
Mengikut sumber lelaki ni masuk rumah, ambil coli dan melancap.
WTF???

Sumber dari sini

Tuesday, April 12, 2011

Semak Otak

Bila terjumpa gambar budak-budak bawah umur dengan bangganya menunjukkan gambar lurah, tetek, badan (yang kononnya mantap), cium dengan makwe dan lepak dekat Pavillion berpakaian ala-artis (not) . The more you show, the more sluttier you'll become. Itu baru yang perempuan. Yang lelaki pulak sibuk nak jadi gengster, sibuk nak kumpul awek, sibuk nak merempit. Bangga sangat dengan perlakuan yang konon-konon dah dewasa. Semuanya berlagak dewasa. Tunggulah, bukan masanya lagi. There's more to come.

Time aku umur 12 tahun aku still main congkak, umur 15 tahun baru nak kenal e-mail, umur 17 tahun baru ada handphone sendiri. Budak-budak bawah umur ni sepatutnya bersyukur sebab dillahirkan dalam era yang 'advanced' tapi malangnya disalah guna. Cuba la google budak sekolah...apa yang keluar? See for yourself.



Janganlah adik aku yang laki termasuk dalam golongan-golongan yang macam ni. Siaplah dia kalau aku tahu dia buat perangai. Lempang kombo akan singgah ke mukanya.

Thursday, April 7, 2011

OMG - Oh Menarik Gila 5

Peluang Nak Menang Barang-barang Cambest

Aku jumpa satu site ni. Memang cool gile online contest dia.
Kita boleh pilih hadiah apa yang kita nak menang.
Banyak gila pilihan hadiah dia, ada Ipad, Iphone, Macbook, tiket Air Asia pergi-balik ke Korea Selatan, Krabi dan Bali, Samsung LCD TV, Diana F dan macam-macam lagilah.
Lepas pilih hadiah, of course la invite kawan-kawan korang.
Invite ramai-ramai, beritahu kawan-kawan pasal site ni,
Ce klik...ce klik...hehehehe

P/s:  Jadi tukang report dapat RM500?
        Two is better than one Maybankard. Find out why.
        Looking for a spare change? Join us.

Tuesday, April 5, 2011

Yik? - 2


Bestnya diorang comolot.
Tunjukkan kat Facebook lagi.
Jelesnya aku tengok.
***pandang mata atas, tangan kat bahu***
Bleergghhhh!!!

Takyah nak bangga boleh tak si bangkai?
Dahlah "me...end my boy?"
Adakah kau akan meng'end'kan boyfriend kau?

Monday, April 4, 2011

Bom Tangan

Atau Grenade dalam bahasa omputihnye.
Lagu Grenade dendangan Bruno Mars amat sedap.
Lagu kedua Bruno Mars yang aku suka.
Suka sampai nak belajar main gitar lagu ni walaupun tak tahu main gitar.
Semalam cekitout youtube, ada video how to play Grenade on Guitar.
Nampak senang rupanya susah sebab aku tak tahu langsung chord gitar.
Grrrrrrr. Grrrrrr. Grrrrrr.
BTW, tukang ajar tu sangat cool sebab rambut dia cool (bagi aku la dan aku rasa nak potong rambut macam dia leh tak? hihi), dia ada tattoo dan dia perempuan ok. bertambah lah cool dia.

Sesiapa nak try main gitar lagu Grenade boleh lah tengok video ni.



kredit to: www.mahalo.com

Tuesday, February 22, 2011

OMG - Oh Menarik Gila 4

Hadiah paling bermakna





Diambil dari facebook Oh! Media

Thursday, February 17, 2011

7 Perkara Yang Membuatkan Wanita Jadi Hot

Aku terbaca satu senarai yang ditulis oleh mantot,  7 perkara akan membuatkan aku jadi hot adalah seperti berikut:-

1. Pandai main gitar

2. Pandai main dram

3. Minat aktiviti lasak

4. Suka main game dan i.t savvy

5. Pandai lukis komik

6. Pandai buat lawak dan kelakar

7. Selamba

Berdasarkan apa yang beliau katakan , aku terpaksa bersetuju kerana aku hampir mempunyai 7 ciri-ciri yang disenaraikan. Sayangnya aku tak reti main gitar, tak reti main dram dan bukan pelukis komik. Tapi ciri-ciri yang lain tu, aku rasa aku dah penuhi. hihi

Wednesday, February 2, 2011

Dipanggil pada 28-01-2011

Alhamdulillah...
Setelah mengharungi liku-liku perjalanan selama 5 1/2, akhir aku didaftaraikan sebagai Peguam.
Aku dipanggil agak lewat atas sebab-sebab teknikal dan agak ketinggalan daripada kengkawan yang lain.
Nasib baik ada NMR yang selalu push aku settlekan hal-hal chambering, kalau tak...sampai tahun depan agaknya aku tak file paper. Sepanjang 9 bulan chambering, memang dialah yang selalu ingatkan dan tolong aku. Terima kasih tak terhingga kepada NMR.

Namun sayang seribu kali sayang, Ms Nicky tiada di sampingku untuk merakam hari yang paling bersejarah hidup aku. Thanks to my mom cool handphone, ada la juga gegambar kenangan.
Tapi gambar bersama rakan-rakanku langsung tiada (jauh hati jap sebab aku ada pada hari kejadian mereka dipanggil..sob..sob...sob) kerana kebanyakkan mereka sudah berkerja dan tidak dapat mengambil time off. Terima kasih kepada FH dan NHAR sebab hadir pada hari itu. I really appreciate it.

Terima kasih tak terhingga kepada Ibu dan Ayah kerana memberi sokongan moral dan wang (dan bayarkan ansuran kereta)...hihi.

Tak lupa kepada AFAK kerana selalu dengar komplen dan keluhan aku...dan sabar sebab aku selalu emo kalau tensen pasal kerja.

Aku juga sangat teruja menantikan tawaran daripada master aku sebab dia ade promise sumthing good dengan aku. Dan sebab inilah aku decide nak stay dengan dia. Kerja best dan tak perlu tempuh jem KL. Itu yang penting.

Pasni boleh lah isi ruang pekerjaan: Peguam...hihihi


Saturday, January 8, 2011

OMG - Oh Menarik Gila 3



Gengster FB kene belasah...hohohohoho...gelak guling!

Yik? - 1


Apakah ini? Cuba explain. 

Wednesday, January 5, 2011

Myspace

Myspace.
MZS introduce me to Myspace.
I fell in love because of Myspace.
I lost a relationshit because of Myspace.
All the why-dont-you-comment-my-page-but-you-got-time-to-comment-other(girls)-page drama.
I hate it but i love it.
I was an emotional person on Myspace.
Know why? Because of these nicknames i've put on Myspace:-
*give me an honest slaps instead of false kisses
*honey, i ain't happy too
*anakin, you've breaking my heart
*i ain't happy
*your love is mine
WTF!? Hahaha. I know. What a loser!
But, I kinda miss Myspace time.
It reminds me of how emo, weird and inmature I was.

p/s: Is Myspace still relevant these days? It has been two years since my last login on Myspace =)

Tuesday, January 4, 2011

OMG - Oh Menarik Gila 2


Terpaling tersuka terbaik!

Sunday, January 2, 2011

20.49

hi,

in less than a week, i'll be in Bali for a break from my not-so-busy-life-but-yet-always-filled-problematic file. this is my first so called international holiday without my beloved parents. how exciting...haha!

but...

currently, i'm force to think about a problem that has been bugging since 4 months ago.
yeah...my problem with my previous ####### master. i dunno whats wrong with her.
maybe she is born that way. i dunno what i've done to deserve this from her. i thought of tonnes of impossible things that i could do to get this thing done and over. if i could sue her for giving me such a shitty work experience and phobia for a snobby boss like her, i would!

to PNA, i do not wish others to harm you but i wish that you'll ruin yourself.